Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

De federale begroting was nog nooit zo begrijpelijk

Publication date
14 november 2023

De federale begroting, dat zijn heel wat cijfers waar je makkelijk in verdwaalt. Om je de weg te helpen vinden, delen we al langer regelmatig een handige infographic. Maar vanaf vandaag gaan we nog een stap verder: we bieden je voortaan een interactieve infographic aan die moet helpen om de verschillende cijfers nóg beter te begrijpen en er verbanden tussen te leggen. 

 • De federale begroting omvat alle inkomsten en uitgaven van de federale overheid, bedoeld om haar beleid te voeren. Om deze belangrijke cijfers toegankelijker te maken, bieden we al sinds eind 2021 op regelmatige tijdstippen een infographic over de begroting aan. Zo kan je in één oogopslag zien waar het geld vandaan komt en waar het naartoe gaat. 

  Interactieve variant 

  Om je te helpen de federale begroting nóg beter te begrijpen, lanceren we vandaag voor het eerst een interactieve versie van deze infographic. Hiermee kun je zelf bepaalde cijfers uitlichten en ontdekken wat erachter zit. Zo krijg je een nog duidelijker beeld van de federale begroting. 

  Benieuwd naar onze nieuwe infographic? Ontdek hier op interactieve wijze de federale begroting voor 2024. 

  Meer info 

  Wil je meer weten over de federale begroting? Informeer je over de basisprincipes, de verschillende actoren die betrokken zijn bij begrotingsbeslissingen, cijfers en analyses, en het Europese begrotingskader. 

  Kom hier meer te weten.  

  De nieuwe versie van onze infographic werd vandaag voorgesteld in aanwezigheid van onder meer Alexia Bertrand, staatssecretaris voor Begroting.

Deel dit artikel

Meer nieuws

 • FOD BOSA wint Corporate IT Award

  Publication date
  17 april 2024
  De FOD BOSA viel in de prijzen: we mochten een prestigieuze Corporate IT Award in ontvangst nemen! En dat in misschien wel de mooiste categorie, die van 'Best citizen impact'. Onze...
 • Nieuwe editie TOP100 Tools for Learning bij WTC III

  Publication date
  16 april 2024
  Donderdag 13 juni 2024 organiseert de FOD BOSA voor de tiende keer de Top100 Tools for Learning, samen met Stimulearning en Epsilon, twee netwerken voor opleidingsprofessionals.