Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Federale overheid spreekt zich uit tegen LGBTQIA+ - discriminatie

Publication date
22 mei 2024
LGBT-vlag op een openbaar gebouw.

Vorige week vond de Prideweek plaats: op 17 mei was er de Internationale Dag tegen Holebifobie en Transfobie en een dag later liep Brussel vol voor de Pride, de jaarlijkse parade van de lgbtqia+-gemeenschap in de strijd voor gelijke rechten. Deze Prideweek was de ideale gelegenheid om een sterk signaal te geven: de federale overheid staat achter een gelijke samenleving die openstaat voor iedereen!

Op zaterdag 18 mei vond je de BOSA samen met BePROUD, het lgbtqia+-netwerk van federale ambtenaren, op de Brussels Pride. Aan onze stand op de Kunstberg konden bezoekers draaien aan het BePROUD-rad. Zo maakten ze kans om een goodie te winnen, snoepjes te krijgen of een spelletje te spelen. Ons rad werd een waar succes: honderden mensen beantwoordden trivia-vragen, probeerden lgbtqia+-bingo te halen, tekenden hun eigen vlag op een groot canvas of namen een Werkenvoor.be-prijs mee naar huis.

Maar we zorgden niet enkel voor vertier aan onze stand. Bezoekers konden er ook terecht voor informatie over Werkenvoor.be, de jobmogelijkheden bij de federale overheid en onze maatregelen voor inclusie op de werkvloer. 

Federale overheid in regenboogkleuren

Ieder jaar stuurt het federaal netwerk inclusie, dat ondersteund wordt door de FOD BOSA, een brief naar alle voorzitters van de federale overheidsorganisaties. Via deze brief worden ze aangemoedigd om deel te nemen aan de Prideweek. De organisaties kunnen zich op verschillende manieren engageren: door een actie op te zetten, door te communiceren over de Internationale Dag tegen Holebifobie en Transfobie of door de regenboogvlag uit te hangen. Ook de minister van Ambtenarenzaken en de staatssecretaris voor Gelijke Kansen onderschrijven deze oproep.

Op de vraag om deel te nemen werd ook dit jaar weer enthousiast gereageerd. Samen lieten we zien dat inclusie en gelijke kansen belangrijke waarden zijn voor de federale overheid!

Word lid van BePROUD

En natuurlijk is er ook nog BePROUD. Dit netwerk is een safe space voor federale lgbtqia+-personeelsleden en werkt sensibiliseringsacties uit.

Heb je interesses in thema’s zoals gender en seksuele oriëntatie? Wil je actief lid worden van het netwerk of gewoon op de hoogte blijven van de activiteiten? Kom hier alles over BePROUD te weten.

Deel dit artikel

Meer nieuws