Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Hr-klantenrelatiebeheer: het Customer Success Management-model

Publication date
14 december 2023
GRC event

Na 3 jaar komt het Customer Success Management-model van de grond! 

Logo csm1. Het Customer Success Management-model neemt een vlucht vooruit! 

Op dinsdag 5 december vierden het Customer Success Management (CSM)-projectteam en collega's van het DG Rekrutering en Ontwikkeling het einde van het CSM-project.  

Het project, dat in oktober 2020 van start ging, zorgde voor de implementatie van een model voor klantenrelaties: het Customer Success Management-model. Deze aanpak werd voor en met klanten gebouwd rond de volgende hr-gebieden

 • Rekrutering, selectie, certificering en oriëntering
 • Leren en ontwikkeling
 • Welzijn en preventie 
 • Transformatie en begeleiding van organisaties 
 • Hr-beleid en regelgeving. 

Het resultaat is dat de BOSA nu beschikt over een beschrijving van de typologie van hr-klanten, een geharmoniseerd beheer van vragen en aanvragen om ondersteuning, strategische vergaderingen en CSM-rapporten. 

Het avontuur is nog niet voorbij: de FOD BOSA bouwt verder aan haar klantenrelatiebeheer om de aanpak van met name de DG’s Rekrutering en Ontwikkeling en PersoPoint te harmoniseren, zodat alle hr-zaken van de FOD BOSA aan bod komen. 

2. Je tevredenheid over het beheer van je hr-vragen en -aanvragen 

We hadden de lancering voor dit najaar aangekondigd: de aanpak werd in oktober gepresenteerd aan het netwerk van P&O-directeurs en het testen van de enquête en de gegevensanalyse zijn nu voltooid. 

 

Elke hr-professional die contact had met de FOD BOSA ontvangt een enquête die slechts enkele minuten in beslag neemt. Al je feedback helpt ons om onze diensten te verbeteren, we danken je alvast om deel te nemen. 

We willen graag van jouw ervaring een succes maken! 

Meer informatie  

Deel dit artikel

Meer nieuws

 • FOD BOSA wint Corporate IT Award

  Publication date
  17 april 2024
  De FOD BOSA viel in de prijzen: we mochten een prestigieuze Corporate IT Award in ontvangst nemen! En dat in misschien wel de mooiste categorie, die van 'Best citizen impact'. Onze...
 • Nieuwe editie TOP100 Tools for Learning bij WTC III

  Publication date
  16 april 2024
  Donderdag 13 juni 2024 organiseert de FOD BOSA voor de tiende keer de Top100 Tools for Learning, samen met Stimulearning en Epsilon, twee netwerken voor opleidingsprofessionals.