Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Spending Review Cybersecurity: rapport beschikbaar

Publication date
27 november 2023
Piggy bank and pile of coins

De spending review Cybersecurity is beschikbaar. Het doel van deze spending review was om te onderzoeken hoe de uitgaven voor cybersecurity doeltreffender en efficiënter kunnen worden gemaakt.

Spending reviews?

Met de spending reviews wil de overheid de effectiviteit van uitgavenprogramma’s en het beleid verbeteren, de uitgaven beter afstemmen op de prioriteiten en het niveau van de totale uitgaven beter beheersen.

Spending review cybersecurity

Op de ministerraad van 10 november 2023 werd aan de staatssecretaris voor Digitalisering gevraagd om voor eind 2023 met een voorstel te komen voor de opvolging van de spending review Cybersecurity.

Het doel van deze spending review was om te onderzoeken hoe de uitgaven voor cybersecurity doeltreffender en efficiënter kunnen worden gemaakt. Er werden hierbij 2 opties uitgewerkt:

 • de oprichting van een transversale cel die zorgt voor ondersteuning en coördinatie.
 •  de versterking van de bestaande structuren.

Het rapport van de spending review Cybersecurity is nu beschikbaar. (PDF, 406.57 KB)

Deel dit artikel

Meer nieuws

 • FOD BOSA wint Corporate IT Award

  Publication date
  17 april 2024
  De FOD BOSA viel in de prijzen: we mochten een prestigieuze Corporate IT Award in ontvangst nemen! En dat in misschien wel de mooiste categorie, die van 'Best citizen impact'. Onze...
 • Nieuwe editie TOP100 Tools for Learning bij WTC III

  Publication date
  16 april 2024
  Donderdag 13 juni 2024 organiseert de FOD BOSA voor de tiende keer de Top100 Tools for Learning, samen met Stimulearning en Epsilon, twee netwerken voor opleidingsprofessionals.