Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Test MyGov.be, de rechtstreekse toegang tot online overheidsdiensten

Publication date
20 december 2023
" "

MyGov.be, de digitale portefeuille, is een app waar burgers hun identificatiegegevens en officiële documenten mee kunnen beheren. Daarnaast zal het ook mogelijk zijn om je berichten uit My eBox  te ontvangen. De app doet ook dienst als elektronisch loket om documenten en attesten op te vragen.

Word MyGov.be-tester

We hebben je hulp nodig om de officiële lancering van de MyGov.be-app voor te bereiden! We willen een beperkte groep Belgische burgers de kans geven om deze volledig nieuwe app vóór alle anderen te testen.

We zijn op zoek naar een dertigtal testers die tussen 17 en 31 januari 2024 beschikbaar zijn om deze test te doen en ons hun commentaar te geven (totale geschatte duur: maximaal 2 uur) Deze 30 testers zullen willekeurig geloot worden.

Als je je inschrijft, verbind je je ertoe om deel te nemen aan de infosessie van 17 of 18 januari (online of ter plaatse) en om ons feedback te geven. Met die feedback kunnen we MyGov.be verbeteren voor de officiële release.

Deelnemingsvoorwaarden: 

 • ouder zijn dan 18 jaar
 • in het bezit zijn van een elektronische identiteitskaart (eID)
 • in het bezit zijn van een smartphone (Android-besturingssysteem, minimaal versie 10 - iOS-besturingssysteem, minimaal versie 16)

                                                            Schrijf je hier in als tester

Wat kan je allemaal doen met MyGov.be?

 • My eBox : je administratie binnen handbereik. Waar je ook bent, ontvang je informatie of officiële documenten online.
 • Documenten: bewaar al je officiële documenten in de MyGov.be-app. Zo kan je bijvoorbeeld je identiteitsgegevens, rijbewijs, inschrijvingsbewijzen, vaccinatiecertificaten en nog veel meer opslaan in de app.
 • Loket: neem contact op met de overheid via MyGov.be om attesten en certificaten aan te vragen, zonder dat je je hoeft te verplaatsen.

Een app in beweging

Net zoals in andere Europese landen, willen we van MyGov.be dé app maken voor de interactie tussen de overheid en alle Belgen. Belangrijk daarbij is wel dat MyGov.be bedoeld is als aanvulling op de bestaande, fysieke dienstverlening van de overheid. De app vervangt ze dus niet. Je zal blijven zaken kunnen afhandelen zonder dat je daarvoor online tools nodig hebt. Zo kan elke burger de overheidsdiensten gebruiken op de manier die hem het best past.

MyGov.be is een flexibele en convergente applicatie. We zullen voortdurend werken aan het verbeteren van deze applicatie, het toevoegen van nieuwe functionaliteiten en het ontwikkelen van diensten.

Deel dit artikel

Meer nieuws

 • Publicatie van de verordening ecodesign

  Publication date
  22 juli 2024
  Op 28 juni laatstleden werd de verordening (EU) 2024/1781 van het Europees Parlement en de Raad van 13 juni 2024 betreffende de totstandbrenging van een kader voor het vaststellen...
 • Omzendbrief Belangenconflicten

  Publication date
  22 juli 2024
  Op 8 juli 2024 werd de omzendbrief van 11 juni 2024 betreffende Overheidsopdrachten-Deontologie-Belangenconflict-Draaideurconstructie ('revolving doors') gepubliceerd in het...