Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Werk aan een innovatief project tijdens de Smartnation AI Hackathon

Publication date
24 januari 2024
" "

Van 12 tot 14 maart organiseert de FOD BOSA de Smartnation AI Hackathon. Ben je gepassioneerd door digitalisering en innovatie? Werk je graag in een team aan een uitdagend AI-project met maatschappelijke impact? Neem dan zeker deel aan deze hackathon!

Tijdens de Smartnation AI Hackathon werk je op drie dagen tijd een volwaardig innovatieproject uit waarbij artificiële intelligentie of AI een rol speelt. Je kan daarbij kiezen uit drie vastgelegde challenges. Een stevige uitdaging, zoveel is zeker. Maar je staat er niet alleen voor: je werkt in team aan je challenge en kan ook rekenen op de begeleiding van een ervaren coach. Helemaal aan het einde van de hackathon stellen julliehet resultaat van jullie noeste arbeid voor aan een jury.

Waarom deelnemen?

Er zijn genoeg redenen waarom je deze hackathon niet aan je voorbij kan laten gaan. Om te beginnen werk je aan een project met maatschappelijke impact. Op die manier kan je écht een verschil maken. Bovendien is het een unieke kans om nieuwe kennis en technische vaardigheden op te doen, waardoor je meteen relevante ervaring toevoegt aan je cv. En tot slot: door samen te werken met anderen verbeteren ookje Engelse communicatievaardigheden en hou je er interessante contacten aan over.

Welke challenge zijn er?

Je kan kiezen om te werken aan één van deze drie challenges:

 • Slimme toepassingen voor medische gegevens
 • AI voor een toegankelijkere en efficiëntere justitie
 • Parlementaire vragen

Meer info over de challenges vind je op onze eventpagina.

Schrijf je in

Wil je deelnemen aan de SmartNation AI Hackathon? Schrijf je dan vanaf nu in via het inschrijvingsformulier. Op 23 februari sluiten we de inschrijvingen af.

Heb je vragen of opmerkingen? Contacteer ons dan via ai4belgium@bosa.fgov.be.

Deel dit artikel

Meer nieuws

 • FOD BOSA wint Corporate IT Award

  Publication date
  17 april 2024
  De FOD BOSA viel in de prijzen: we mochten een prestigieuze Corporate IT Award in ontvangst nemen! En dat in misschien wel de mooiste categorie, die van 'Best citizen impact'. Onze...
 • Nieuwe editie TOP100 Tools for Learning bij WTC III

  Publication date
  16 april 2024
  Donderdag 13 juni 2024 organiseert de FOD BOSA voor de tiende keer de Top100 Tools for Learning, samen met Stimulearning en Epsilon, twee netwerken voor opleidingsprofessionals.