Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

E-learning tool voor een ergonomische (tele)werkpost

Deze e-learning helpt je bij het ergonomisch instellen van alle facetten van (tele)werkpost: je bureaustoel, je werkblad, je hardware, je computeraccessoires en de fysieke omgevingsfactoren. Daarnaast is er een vragenlijst verwerkt in de tool die jou als medewerker bijstaat in de aankoop van een nieuwe bureaustoel.

 • Pluspunten

  Toegankelijk 

  De tool is eenvoudig in gebruik, dankzij de duidelijke drukknoppen en is voor iedereen toegankelijk via de computer. Je kan de tool ook raadplegen waar en wanneer je wil en dit op jouw eigen tempo! 

  Interactief  

  Het is een interactieve tool die je begeleidt via de drukknoppen, langsheen de verschillende thema’s. De tool bevat informatieve capsules en verhelderende illustraties. 

  Multidisciplinaire benadering

  De inhoud van de tool (e-learning en vragen) is door de preventieadviseurs van Empreva, in een multidisciplinaire aanpak, ontwikkeld. De thema’s die aan bod komen zijn de bureaustoel, het werkblad, de hardware, de computeraccessoires en de fysieke omgevingsfactoren.

   

 • Voor wie ?

  Voor alle federale medewerkers die meer wil weten over het ergonomisch correct instellen van hun werkpost. 

 • Op het programma

  Open de tool en start de diavoorstelling zodat je optimaal kan gebruik maken van de interactieve “drukknoppen”.

  Klik op de thema’s waar je meer over wil weten. De afbeeldingen helpen je om de tekst te begrijpen en je werkplek te optimaliseren. 

 • Practical information

  De opleiding is vrij toegankelijk:

  Duur: 1 uur ongeveer

  Je pc moet beschikken over Google Chrome, Firefox of Internet Explorer versie 11.

  Code

  Contact

  Heb je vragen? Contacteer ons