Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Raamcontract bedrijfseerstehulp

Alle federale organisaties kunnen gebruikmaken van het raamcontract dat de FOD Beleid en Ondersteuning heeft afgesloten voor opleidingen Bedrijfseerstehulp (basisopleiding en vervolgopleiding). Neem contact met ons op als je organisatie interesse heeft. Nadat je je bestelling hebt geplaatst, organiseer je zelf deze opleidingen, die gegeven worden door experts, en betaal jij de prestaties.  

Opleidingsdomein

Code

ODWELEHBOXBA
 • Pluspunten

  Het raamcontract werd afgesloten door de FOD Beleid en Ondersteuning en kan dus direct gebruikt worden.

 • Informatie over Raamcontract bedrijfseerstehulp

  De dienstverlener van het raamcontract is het 'Centre de Formation à la Sécurité et au bien-être au travail (CEPS)'. Het nieuwe raamcontract voor het organiseren van opleidingen "Bedrijfseerstehulp" heeft betrekking op de basisopleiding en de vervolgopleiding.

  Elke vrijwilliger moet op zijn minst een keer de basisopleiding volgen. Om een geldig getuigschrift te behouden moet hij of zij een keer per jaar een bijscholing volgen.

  Deze opleidingen moeten worden aangevraagd door de opleidingsverantwoordelijken van de organisaties. Ambtenaren kunnen ze niet individueel aanvragen.

  Via het raamcontract kun je 2 types opleidingen bestellen:

  • opleidingen bij de FOD BOSA (domein 1)
   Als je organisatie minder dan 8 in te schrijven deelnemers heeft per opleiding en per jaar.
   Wij zullen een aantal groepen (basisopleiding en opleiding voor gevorderden) bestellen. De opleidingen zullen in onze lokalen worden gegeven voor divers samengestelde groepen.
   Deze bestelling zal worden aangerekend op het budget van de FOD BOSA.
   Interesse in dit type opleiding? Contacteer Julie Charlier (Julie.charlier@bosa.fgov.be - 02 740 73 42).
    
  • Opleidingen in jouw organisatie (domein 2)
   Als je organisatie meer dan 8 in te schrijven deelnemers heeft per opleiding en per jaar.
   Je bestelt zelf rechtstreeks bij de dienstverlener een aantal groepen (basisopleiding en opleiding voor gevorderden) voor je eigen organisatie. Je bekommert je zelf om de praktische modaliteiten (uitnodigen van de deelnemers, inschrijvingen, ...). Deze bestelling zal op je eigen budget worden aangerekend.
   Interesse in dit type opleiding? Neem dan rechtstreeks contact op met de dienstverlener: het Centre de Formation à la Sécurité et au bien-être au travail (CEPS).
   De opleidingen moeten plaatsvinden in je eigen lokalen (zorg dus dat al het nodige opleidingsmateriaal voorhanden is in deze lokalen: beamer, scherm, flipchart, genoeg plaats, ...).

  De prijs van de opleidingen

  Als je ervoor kiest de opleiding voor meer dan 8 deelnemers in je eigen lokalen te organiseren, moet je ze zelf betalen. Per groep van maximum 15 personen betaal je (voor een opleiding in het Nederlands of in het Frans):

   

  Eenheidsprijs (excl. btw)

  Aantal opleidingsdagen

  Totale prijs (excl. btw)

   

  Bedrijfseerstehulp (basis)

  € 450,00 / dag

  3

  € 1350,00

   

  Bedrijfseerstehulp (gevorderden)

  € 395,00 / halve dag

  0,5

  € 395,00

   

   

  Deze prijzen omvatten alles: de voorbereiding, de opleider, de verplaatsingskosten van de opleider, de test, een gedrukte (FR) of online handleiding (NL) en al het vereiste materiaal voor de opleiding (poppen, AED-toestellen, ...)

 • Practical information

  Als je organisatie gebruik wil maken van het raamcontract, kan je opleidingsdienst contact opnemen met ons.

  Code

  Contact

  Heb je vragen?

  Contacteer ons