Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

​​Recente wijzigingen in het statuut van de federaal ambtenaren​

Deze opleidingssessies voor medewerkers van P&O-stafdiensten vormen het moment bij uitstek om je te informeren over de recente en belangrijkste nieuwigheden in het statuut voor de FOD’s, POD’s, ION en OISZ. Tijdens deze ontmoetingsmomenten met collega's van andere P&O-stafdiensten, leer je meer over de impact van deze nieuwigheden op de dagelijkse werking en kan je vragen stellen aan de experts. 

Opleidingsdomein

Plaats

Code

STHRMHR4EXNT
 • Pluspunten

  Deze sessies behandelen de recentste of belangrijkste nieuwigheden in de regelgeving. 

  Experten in het personeelsstatuut uit de verschillende specifieke domeinen van de regelgeving geven toelichting en helpen je verder met je vragen. 

  Je bent beter voorbereid op de implementatie van de wijzigingen in de regelgeving om zo je dossiers voor te bereiden en medewerkers van je organisatie te helpen met vragen over de aanpassingen. 

  Deze opleidingssessies zijn de gelegenheid bij uitstek om je collega-medewerkers van de P&O-stafdiensten te ontmoeten. Je kan met hen en de experts na gaan hoe je de wijzigingen in de regelgeving in concrete dossiers kan aanpakken binnen je , , of .

 • Voor wie?

  Voor de medewerkers van de P&O-stafdiensten van de federale overheid die een overzicht willen van de belangrijkste en recente wijzigingen van het personeelsstatuut van het federaal administratief openbaar ambt.

 • Voorkennis

  Je hebt een basis aan ervaring met het geldelijk en administratief statuut van het federaal administratief openbaar ambt of hebt een opleiding gevolgd in deze materie.

 • Op het programma

  Tijdens deze sessies geven de experten een toelichting over de recente wijzigingen rond de regelgeving. Er komen verschillende thema's aan bod: evaluatie, selectie, loopbaan en geldelijk statuut, verloven en afwezigheden,…. 

  Deze opleiding behandelt enkel de materie van toepassing op het federaal administratief openbaar ambt ( , , , ). Sociaal-juridische actualiteiten voor personeelsleden van andere overheidsorganisaties komen niet aan bod.

 • Practical information

  Als medewerker van een stafdienst P&O en met de nodige voorkennis over het geldelijk en administratief statuut, heb je mogelijkheid om in te schrijven voor 1 of meerdere thema’s. 

  Voor de sessies van juli tot eind november 2024 staan deze thema’s op het programma: 

  • Evaluatie en stage:  1 juli 2024, 13-16u
  • Selectie- en nieuwe loopbaanmechanismen: 23 september 2024,  9-12u (inschrijvingslink is beschikbaar vanaf  1 juli) 
  • Geldelijk statuut, toelagen en vergoedingen: 1 oktober 2024, 13-16u (inschrijvingslink is beschikbaar vanaf 1 juli) 
  • Verlofregelgeving:  19 november 9-12u (inschrijvingslink is beschikbaar vanaf 23 september) 

  Code

  Contact

  Heb je vragen?

  Contacteer ons