Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Train the trainer: omgaan met agressie voor controleurs en inspecteurs

Je wil in je organisatie een team van opleiders dat controleurs en inspecteurs leert omgaan met agressie en intimidatie.  

Dit “train the trainer” (TTT)  traject stelt controleurs en inspecteurs van jouw organisatie in staat om hun collega’s op te leiden in het omgaan met agressie en intimidatie. 

Hiervoor krijgen ze zowel de theorie rond het beheer van agressie en intimidatie aangereikt als de didactische en pedagogische methoden om deze theorie door te geven aan hun collega’s. 

.

Opleidingsdomein

Plaats

Code

ODCOMRGH1XNT
 • Pluspunten

  Autonomie  

  Dit traject maakt het voor de organisatie mogelijk om autonoom en flexibel opleidingsactiviteiten te organiseren voor hun controleurs en inspecteurs, rond het omgaan met agressie en intimidatie.  

  Referentiepersonen 

  Je organisatie beschikt na het traject over een aantal referentiepersonen, waaraan de controleurs en inspecteurs raad kunnen vragen over het beheer van agressie en intimidatie in hun werksituatie.

 • Voor wie?

  Voor ervaren inspecteurs en controleurs in je organisatie die de rol van opleider in deze thematiek willen opnemen. 

 • Op het programma

  • 1/2 dag ontwikkeling in een  samenwerking tussen de toekomstige opleiders/controleurs-inspecteurs van de organisatie en de FOD BOSA- opleider op basis van een basismasterbook 
  • 2 dagen opleiding waarin de toekomstige opleiders/controleurs-inspecteurs (max 6) observeren en leren hoe deze opleiding te geven.  
  • 1 dag hulp bij theoretische en pedagogische voorbereiding van hun eigen opleiding waarop de FOD BOSA-opleider vragen kan beantwoorden van de toekomstige opleiders/controleurs-inspecteurs die hen helpen hun opleiding voor te bereiden. 
  • 2 dagen test opleiding + TTT: de FOD BOSA-opleider observeert de toekomstige opleiders/controleurs-inspecteurs die de opleiding “omgaan met agressie en intimidatie voor controleurs en inspecteurs” geven als testopleiding.  Zij krijgen feedback over hun prestatie. 
 • Practical information

   Duur: 5,5 dagen (zie programma) 

  Plaats: de activiteiten gaan door in jouw organisatie  

  • Het traject kan enkel worden aangevraagd door de opleidingsdienst van je organisatie 
  • De organisatie duidt een aantal (max 6 per traject per taalrol) controleurs en inspecteurs aan die de rol van opleider in deze materie willen opnemen   

  Code

  Contact

  Heb je vragen?

  Contacteer ons