Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Federale Cartografie

De Federale Cartografie bevat alle officieel gepubliceerde functies van de federale overheid. In deze databank kan je gaan grasduinen in het brede arsenaal aan functiebeschrijvingen zoals ze momenteel bestaan binnen de federale overheid. Momenteel bevinden er zich zo’n 2000 functiebeschrijvingen.

Van toepassing voor
 • Federale ambtenaren
 • Hr-diensten

Inhoudstafel

 • Databank

  De databank www.federalecartografie.be als startpunt voor je oriëntatie in het federale joblandschap.

  In de databank www.federalecartografie.be zijn alle officieel gepubliceerde functiebeschrijvingen A opgenomen die kunnen worden gebruikt door de federale overheidsorganisaties.

  Voor niveaus B, C en D gaat het over voorbeelden van functiebeschrijvingen ter inspiratie voor HR-medewerkers die een functieprofiel wensen op te stellen.

 • Hoe zoeken?

  Er zijn een aantal zoekfilters voorzien om je zo snel mogelijk tot een bruikbare lijst van functiebeschrijvingen te brengen zonder de inhoud al in detail te moeten nalezen.  Deze filters zijn functiecode, functiefamilie, , / , organisatie. Ook een combinatie van deze zoekfilters is mogelijk.

  Nieuwsgierig ? Ga dan naar federalecartografie.be voor een verkenning van het federale joblandschap.

  Dagelijkse refresh

  Om te garanderen dat steeds de meest actuele functiebeschrijving kan worden gebruikt in het HR-proces evaluatie is er een dagelijkse ‘refresh’ van de zoekmotor op Crescendo. Via de functionaliteit ‘zoeken’ vanaf het tabblad ‘functiebeschrijvingen/ ’ kan een gebruiker op Crescendo de meest geschikte functiebeschrijving terugvinden om dan vervolgens te gebruiken in het kader van het hr-proces evaluatie.

Regelgeving